ID-tarkvara minidraiver Windows Update`s

Operatsioonisüsteemide Windows 10 ja Windows 11 puhul paigaldatakse ID-tarkvara osaks olev minidraiveri komponent arvutisse automaatselt, ID-kaardi ja kaardilugeja esmakordsel ühendamisel arvutiga.

See komponent on võimaldab ID-kaardiga e-teenustesse sisse logida (kasutades Microsoft Edge ja Google Chrome). E-teenustes allkirjastamiseks, tehingute kinnitamiseks jms ning DigiDoc4 kliendi kasutamiseks tuleb paigaldada ID-tarkvara täispakett, milles juba sisalduvad ka vajalikud veebipluginad.

ID-tarkvara minidraiveri saamiseks peab esmakordsel ID-kaardi arvutiga ühendamisel olema lubatud Windows värskenduste (Windows Update) automaatne draiverite otsing.

Digitaalseks allkirjastamiseks ja dokumentide krüpteerimiseks/dekrüpteerimiseks on ülejäänud komponendid vaja paigaldada käsitsi.

ID-tarkvara paigaldamiseks on sul mitu mugavat võimalust. Kõige parem on ID-tarkvara alla laadida läbi id.ee veebilehe: meie tarkvaraleht kontrollib ise, millist operatsioonisüsteemi sa kasutad, ja pakub alla laadimiseks automaatselt just sulle sobivaima tarkvarapaketi.