E-teenuste kasutamist segab AVG AntiVirus turvatarkvara?

Kas sul on probleeme ID-kaardi abil e-teenustesse sisenemisel ning sinu arvutisse on paigaldatud AVG viirusetõrjetarkvara (AVG AntiVirus Free)?  Probleemi põhjuseks võivad olla viirusetõrjeprogrammi seadistused – järgi allolevaid juhiseid ning tõrked ID-kaardi kasutamisega peaks kaduma.

Windows

Samm 1: Ava AVG AntiVirus tarkvara;

Leiad selle oma arvuti programmide valikust (Applications või Programs). Tarkvara avamiseks tee topeltklõps AVG AntiVirus ikoonil (mitmevärviline ruut). Seejärel vali sealt Menu ja siisSettings

image-88

Samm 2: otsi üles Basic Protection

Ava vasakmenüüst Basic protection ja kliki lahti Web Shield.

Samm 3: Loe alljärgnev juhis lõpuni läbi!

Nüüd tuleb sul järgnevad juhtnöörid rahulikult ja mõttega läbi lugeda ning meelde jätta – nimelt peavad edasiste instruktsioonide jätkamiseks kõik internetibrauserid suletud olema.

Vajadusel lisa siinsele artiklile bookmark/järjehoidja, nii leiad õige veebilehe hiljem lihtsalt taas üles.

Oluline on, et leiaksid õige koha AVG AntiVirus seadetes üles, jätaksid juhtnöörid meelde, ent tegutseksid alles pärast kõikide brauserite sulgemist.

  • Kui oled Web Shield valiku avanud, tuleks eemaldada linnuke valikute eest „Enable HTTPS scanning“ ja "Enable QUIC/HTTP3 scanning"
  • Seejärel tuleks AVG sulgeda, vajutades ekraani all nurgas oleval „Close“ nupul.
  • Pärast seda tuleb sul oma arvutile restart teha.

Näidisvaade õigetele seadistustele:

Oled valmis?
Sulge siinne artikkel ja tegutse edasi!

Kui kõik toimingud on tehtud korrektselt, peaks ID-kaardi kasutamine pärast arvuti taaskäivitust toimida: kindlasti soovitame arvuti nii taaskäivitada, et ID-kaart on arvutiga juba ühendatud.

macOS

Samm 1: Ava AVG AntiVirus tarkvara

Kõige lihtsam viis programmi leidmiseks on sisestada AVG nimetus otsingusse ehk luubile, mis asub parem üleval nurgas. Tarkvara avamiseks tee topeltklõps AVG AntiVirus ikoonil (roheline ruut valge kilbiga).

Samm 2: Lülita ajutiselt välja

Avanenud AVG AntiVirus tarkvara aknas vajuta Web & Email valiku peale(maakera ikoon). Järgnevalt tekib Web Shield seadistus, mis tuleks administraatori parooliga ajutiselt allkirjastamise ajaks välja lülitada.

Kui kõik toimingud on tehtud korrektselt, peaks ID-kaardi kasutamine toimima ootuspäraselt.

Turvatarkvara: miks on vajalik HTTPS turbeskaneerimise keelamine?

HTTPS turbeskaneerimise keelamine on vajalik seetõttu, et turvatarkvara (ehk viirusetõrje) loob turbeskaneerimise lubamisel oma sertifitseerimisteenuse (CA) ning peidab serveri SSL-i sertifitseerimisteenusesse. Sellest tulenevalt ei saabu SSL-i kliendi autentimine aga enam veebibrauserini.  Kahjuks peitub vea põhjus viirustõrje arhitektuuris, mida tarkvaraarendaja muuta ei saa.

ID-kaardi kasutamiseks turvatarkvaraga arvutites ongi vaja korrigeerida turvatarkvara seadeid.

Mida teha, kui probleem ei lahenenud?

Juhul, kui probleem ei lahenenud, tee oma arvutile restart ja proovi uuesti, samuti tasub kontrollida, kas tõrkeid esineb ka mõne teise veebibrauseri kasutamisel. Vajadusel uuenda oma ID-tarkvara ning veebibrauseri seadeid, samuti oled alati teretulnud ühendust võtma ID-klienditoega.