ID-kaart

Kõik ID-kaardiga kasutatavad elektroonilised teenused on avatud ka digi-ID, elamisloakaardi, diplomaadikaardi ja e-residendi digi-ID kasutajatele ning kõik ID-kaardile kehtivad juhised kehtivad ka neile.

Viimati värskendatud artiklid

Ülevaade

ID-kaardi dokumentatsioon

Erinevate põlvkondade ID-kaartide dokumentatsioon: kehtivad standardid ja tehnilised dokumendid, millega tasuks tutvuda enne ID-kaardile teenuste arendamist.

Isikuandmete faili lugemine ID-kaardilt

Alates 2018 väljastatud ID-kaartidelt isikuandmete lugemiseks vajalik info.

ID-tarkvara versioonides toetatud kiibirakenduste põlvkonnad

Aastate jooksul on muudetud nii ID-kaartide visuaalseid turvaelemente ja kujundust kui ka kaardil olevat kiibirakendust. Ainult kõige uuem ID-tarkvara toetab uuemaid ID-kaarte!

ID-kaardi uue versiooniga kaasnevad muudatused arendajate jaoks

Alates 1. augustist 2021 hakkab Politsei- ja Piirivalveamet väljastama ID-kaarte, millele on lisatud biomeetrilised isikuandmed vastavalt spetsifikatsioonile ICAO Doc 9303-1 (https://www.icao.int/publications/Documents/9303_p1_cons_en.pdf). Lisaks on ID-kaardi uues versioonis mõned muudatused, mis võivad nõuda arendajatelt oma süsteemide täiendamist.…

Isikutuvastus

Isikutuvastus ID-kaardiga

ID-kaardiga isikutuvastuse realiseerimiseks enda e-teenuses on kaks võimalust: kasutada brauserisse sisseehitatud serdiautentimist (TLS client certificate authentication ehk TLS-CCA) või uut ID-kaardiga veebis autentimise ja allkirjastamise lahendust Web eID. Soovitame e-teenustes ID-kaardiga isikutuvastuseks eelistada Web eID…

Windows-keskkonda logimine ID-kaardiga (Windows 10, 11 Windows Server 2016 / 2019 / 2022)

Juhised Windows-domeeni seadistamiseks ID-kaardi, digi-ID ja muude digitaalsete EID dokumentidega kasutajate autentimiseks

Digiallkirjastamine

Milliseid sertifikaate on vaja digiallkirjade verifitseerimiseks

ID-kaardi ning mobiil-IDga digiallkirjastatud ja/või digitembeldatud failide kontrollimiseks peavad infosüsteemis kindlasti olema konfigureeritud kõik seni kasutusel olnud juursertifikaadid, sertifitseerijad ning ka OCSP-responder sertifikaadid.

Digiallkirjastamine ID-kaardiga

Allkirjastamise pluginaid on erinevate operatsioonisüsteemide ja brauserite jaoks tehtud mitmeid: komponendid ja näidisrakendused.

Digidoc failivormingud BDOC, CDOC, ASICE

Ülevaate ID-tarkvara erinevates versioonides ja komponentides toetatud DigiDoc konteineri formaatidest leiab DigiDoc konteineriformaatide elutsükli lehelt. Samuti on iga formaadi kohta olemas näidisfail.

Testimine

ID-kaardi testimine

ID-kaardi lahenduste testimiseks soovitame tellida testkaardi*, mida väljastab SK ID Solutions AS. Juhime tähelepanu, et ID-kaardiga testkeskkonnas autentimiseks ja allkirjastamiseks tuleb ID-kaardi isikutuvastamise ja allkirjastamise sertifikaadid laadida üles SK testkeskkonda ​https://demo.sk.ee/upload_cert/. ID-kaardiga isikutuvastuse ja digiallkirjastamise…

DigiDoc4 kliendis test ID-kaardi, mobiil-ID ja Smart-IDga digiallkirjastamine ja allkirjade valideerimine

Testsertifikaatidega antud allkirjade kontrollimiseks DigiDoc4 kliendis on vajalik testsertifikaatide käsitsi seadistamine vastasel juhul kuvatakse allkirjade valideerimisel tulemuseks staatus “Teadmata”.

Krüpteerimine

Krüpteerimislahenduste arendamine

ID-kaardi maailmas mõeldakse krüpteerimise all seda, et ühest või enamast salastamist vajavast failist koostatakse üks .cdoc laiendiga fail, mis on avatav ainult konkreetsete adressaatide ID-kaardi autentimissertifikaadi abil.